Juhlapöydän kattaus

Katso juhlapöydän kattaus tästä.Juhlapöydän kattaus alkaa menuun ja juhlan teeman suunnittelusta.

Mieti mitä ruokaa juhlissa tarjoillaan ja millainen olisi juhlapaikan koristelun väritys ja aihe. Onko kyseessä lasten juhlat? vai esimerkiksi pyhäpäivä tai muu juhlapäivä? Esimerkiksi joulu, pääsiäinen vai valmistujaisjuhla. Millainen on kodin muu sisustus ? Nämä kaikki vaikuttavat paljon juhlapöydän kattaukseen eikä tässä ole mitään tiettyä sääntöä millainen sen tulisi olla. Vain oma mielikuvitus ja inspiroivat ideat ovat rajana.

Ottamalla huomioon juhlasankarin kiinnostuksen kohteet, harrastuksen tai pyhäpäivän värimaailman olet jo onnistunut suunnittelemaan kauniin kattauksen.

Millainen juhlapöydän kattaus tulee olla?

Juhlapöydän kattaus ja juhlavan aterian pöytäliinan värityksen olisi hyvä olla melko hillitty. Muulla rekvisiitalla pystyt sitten tuomaan kattaukseen väritystä ja oikenlaista tunnelmaa. Jouluna pöytään voi tuoda punaista tai värikkäämpää liinaa erilaisilla kuvioinneilla tai kimalteilla. Juhlapöydän kattaus on juhlavampi, jos pöytäliinan päälle asettelee kaitaliinan tai tabletit. Tämä on myös kauneuden lisäksi käytännöllinen ratkaisu, jos pöydässä ruokailee myös lapsia. Tabletti on tarvittaessa helppo puhdistaa tai vaihtaa, jos siihen sattuu tippumaan ruokaa tai juomaa. Lautasliinat valitaan pöytäliinan värimaailmaan sopiviksi. Lautasliinat sommitellaan kauniisti joko lautasen päälle, taakse tai viereen. Hyvän valikoiman juhlapöydän kattaus tuotteita löydät Sisustuskauppa24h.fi / juhlapöydän kattaus.

Millaiset lautaset ja juomalasit valitsen kattaukseen?

Juhlapöydän kattaus kruunataan kauniilla, laadukkailla lautasilla sekä juomalaseilla. Lautaset voivat olla yksivärisiä tai kauniisti kuvioituja. Vaihtoehtoja ja malleja löytyy runsaasti hillitystä näyttävään. Tässä on hyvä myös miettiä juhlan teemaa ja ajankohtaa. Juhlapöydän kattaus voi suunnitella siten, että pääruokalautanen ja jälkiruokalautanen ovat molemmat valmiiksi pöydässä tai jos tilaa on vähän jälkiruokalautaset tuodaan pöytään myöhemmin ruokailun edetessä ja kun edelliset lautaset on kerätty pois. Juomalasit valitaan sen mukaan millaista juomaa juhlassa on tarjolla, jos tarjottavana on puna-tai valkoviiniä pöytään asetellaan niiden juomiseen tarkoitetut lasit. Lapsille valitaan matalat juomalasit. Myös vesilasille ja vesikarahville olisi hyvä olla juhlapöydän kattauksessa oma paikkansa. Kauniit astiat löydät sivustoltamme Sisustuskauppa24h.fi / astiat.

Miten aterimet sijoitetaan, kun kyseessä juhlapöydän kattaus?

Aterimet asetellaan lautasen vierelle siihen järjestykseen missä niitä tullaan ruokailun aikana käyttämään. Haarukka lautasen vasemmalle puolelle ja veitsi lautasen oikealle puolelle. Jälkiruokalusikka tai haarukka asetellaan halutessa lautasen yläpuolelle tai jos tilaa on vähän tuodaan jälkiruoka-astiat sekä aterimet pöytään pääruuan jälkeen. Löydät kattavan valikoiman aterimia Sisustuskauppa24h.fi / aterimet.

Onnistuneimmat ja ikimuistoisimmat juhlat saadaan kuitenkin aikaan rennolla ja hyvällä asenteella. Juhlapöydän kattaus on ilo silmälle ja luo juhlavan sekä tervetulleen tunnelman vieraille, mutta kun isäntäväki on iloiselle mielellä, niin kattauksen tai tarjoilun pienet epäkohdat eivät juhlatunnelmaa latista!

Hyviä juhlahetkiä jokaiselle!

 

  • Kuvassa esiintyvät lautasliinat löydät Ellos.fi